به گزارش نیویورک تایمز، دادستانی فدرال آمریکا در نیویورک طی اسناد دادگاهی ادعا کرده است که نیروهای مرتبط با سپاه پاسداران ایران نقشهای برای ترور دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، و مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر ایرانی-آمریکایی، داشتهاند. بر اساس این گزارش، این دادخواست شامل جزئیات اتهاماتی است که ادعا میکند ایران از طریق مأموران خود در خارج از کشور و با همکاری چندین فرد مقیم آمریکا به دنبال اجرای این اقدامات بوده است.
در این گزارش به نقل از نیویورک تایمز، آمده است که فردی به نام فرهاد شاکری، ۵۱ ساله، از سوی دادستانی آمریکا متهم شده که بر اساس دستورات دریافتی از مقاماتی در سپاه پاسداران ایران، عملیات رصد و ترور دونالد ترامپ را برنامهریزی کرده است. دادستانها مدعیاند که شاکری با یکی از مقامهای سپاه پاسداران درباره این نقشه گفتوگو کرده و برای اجرای آن بودجه کلانی نیز اختصاص یافته است. طبق این اسناد، مأمور سپاه گفته است که «مشکلی از نظر هزینههای مالی وجود ندارد.»
افزون بر این، مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر و روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، نیز یکی دیگر از اهداف این توطئهها معرفی شده است. بر اساس این گزارش، دادستانی ادعا کرده که شاکری و دو فرد دیگر به نامهای کارلایل ریورا و جاناتان لودهولت مأموریت یافتهاند که این فعال حقوق بشر را زیر نظر گرفته و او را به قتل برسانند. گفته میشود که شاکری به همکاران خود در مکالمات ضبط شده گفته که با صبر و دقت علینژاد را زیر نظر بگیرند و در صورت امکان و در شرایطی مناسب، عملیات خود را به انجام برسانند. همچنین در این اسناد آمده است که به آنها توصیه شده که از ورود مستقیم به منزل وی خودداری کنند، زیرا احتمال خطر بالایی در اینگونه اقدامات وجود دارد.
نیویورک تایمز در این خبر همچنین به سوابق اختلافات میان ایران و ایالات متحده اشاره کرده و مینویسد که برخی از مقامات امنیتی آمریکا نگران هستند که برنامههایی از این دست میتواند به عنوان بخشی از فشارهای ایران علیه افرادی باشد که از این کشور خارج شده و به انتقاد از سیاستهای داخلی آن پرداختهاند.
کریستوفر ری، رئیس افبیآی نیز در بیانیهای که نیویورک تایمز به آن اشاره کرده، گفته است که آمریکا همچنان در پیگیری این پرونده و برخورد با افرادی که امنیت کشور را تهدید میکنند، جدی خواهد بود. به گفته او، «آمریکا با جدیت به دنبال تضمین امنیت شهروندان خود در خاک کشور خواهد بود و تلاشهای لازم را برای مقابله با این تهدیدها انجام میدهد.»
این گزارش نشان میدهد که پرونده مذکور اکنون به یکی از مسائل امنیتی حساس میان ایران و آمریکا تبدیل شده است، و نیویورک تایمز در ادامه یادآور میشود که دادگاههای آمریکا پیشتر نیز به پیگرد برخی افراد در ارتباط با این پروندهها پرداختهاند.
این مطلب بر اساس گزارشی از نیویورک تایمز بازنشر شده است.