بر اساس دادههای اولیهای که روز چهارشنبه توسط مرکز ملی تحقیقات ثبتنام دانشجویان منتشر شد، ثبتنام دانشجویان سال اولی در دانشگاهها و کالجهای آمریکا بیش از ۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. این بزرگترین افت از سال ۲۰۲۰ به شمار میرود؛ سالی که همهگیری کووید-۱۹ و آموزش از راه دور، تحصیلات عالی را بهطور چشمگیری تحت تأثیر قرار داد.
این کاهش تقریباً یک سال پس از مشکلاتی که در فرآیند ثبت درخواست کمکهزینه فدرال دانشجویی (FAFSA) رخ داد، مشاهده میشود. این مشکلات باعث شد پردازش اطلاعات مالی خانوادهها به تأخیر بیفتد و تا اواخر تابستان بستههای کمکهزینه تحصیلی ارائه نشود. این امر بسیاری از خانوادهها را در تخمین هزینههای تحصیل دچار سردرگمی کرد.
هرچند که این دادههای ثبتنام بهطور مشخص نشان نمیدهد که مشکلات مرتبط با فرم FAFSA دلیل عمدهای برای تعویق تحصیلات دانشجویان بوده یا آنها را به انتخاب گزینههای ارزانتر مانند کالجهای محلی و دورههای دو ساله سوق داده است، اما آمارها کاهش قابل توجهی در ثبتنام دانشجویان سال اولی، بهویژه در مدارسی که عمدتاً به دانشجویان کمدرآمد خدمات میدهند، نشان میدهند.
بیشترین افت در ثبتنام، مربوط به دانشگاههای دولتی و خصوصی بوده است که بخش زیادی از دانشجویان آنها کمکهزینه پِل دریافت میکنند. این دانشگاهها شاهد کاهش بیش از ۱۰ درصدی در تعداد دانشجویان سال اولی نسبت به سال ۲۰۲۳ بودند.
کمکهزینه پِل، که حداکثر ۷۳۹۵ دلار در سال به دانشجویان کمدرآمد میدهد، به خانوادههایی با درآمد کمتر از ۶۰ هزار دلار تعلق میگیرد و بهویژه برای آنهایی که کمتر از ۲۰ هزار دلار درآمد دارند، حیاتی است.
افزایش سقف کمکهزینه پِل برای سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴، از سوی مقامات وزارت آموزش آمریکا بهعنوان یکی از دستاوردهای مهم دولت بایدن شناخته شده است. اما افت شدید ثبتنام در دانشگاههایی که بیشتر دانشجویان کمدرآمد را پذیرش میکنند، نشان میدهد بسیاری از دانشجویان نتوانستهاند از این کمک بیشتر بهرهمند شوند.
داگ شاپیرو، مدیر اجرایی مرکز ملی تحقیقات ثبتنام دانشجویان، اعلام کرد که عوامل مختلفی از جمله تصمیم دادگاه عالی در مورد لغو پذیرش مبتنی بر نژاد، نگرانی از بدهیهای سنگین دانشجویی و شرایط مطلوب بازار کار، ممکن است بر تصمیم دانشجویان برای ورود به دانشگاه تأثیر گذاشته باشد. با این حال، هنوز مشخص نیست که تا چه حد مشکلات مربوط به فرم FAFSA بر این موضوع تأثیر داشته است.
با استناد به تجربیات سال ۲۰۲۰، شاپیرو افزود: «دانشآموزانی که تحصیل را به تعویق میاندازند، بهندرت دوباره بازمیگردند. وقتی آنها وارد بازار کار میشوند یا تشکیل خانواده میدهند، دیگر سختتر میتوانند به فکر بازگشت به دانشگاه باشند.»